Over Leven en Loslaten

levenenloslaten2Leven en Loslaten is een professionele organisatie voor spirituele begeleiding bij de overgang van leven naar dood, bij het verwerken van een verlies door overlijden of echtscheiding. Loslaten hoort bij het leven.  En met loslaten bedoelen we niet vergeten. Met loslaten bedoelen we loslaten dat het ooit nog wordt zoals het was. Met leven en loslaten bedoelen leven met wat is. Elke gebeurtenis in het leven hoe klein of groot verandert ons namelijk.  En we mogen leren leven met deze veranderingen. Vasthouden aan wat ooit was, aan wat nooit meer zal zijn,  is streven naar het onmogelijke.

Ook bij een normale levensloop kent het leven fases waarin we moeten loslaten.  Bij de overgang van kind naar puber, van puber naar jongvolwassene, van jongvolwassene naar volwassenheid en daarmee vaak het ouderschap, van volwassenheid naar de oudere leeftijd, waar de kinderen het huis weer verlaten. Ook wanneer deze perioden moeilijk voor je zijn kun je terecht bij Leven en Loslaten.

Leven en Loslaten geeft ook de kortlopenNAGC-Membership-Logode training Lessen voor Levenden, voor degene die een stervensproces van een naaste mogen begeleiden. Verder geeft Leven en Loslaten jaartrainingen voor professionals die zich meer in het proces van de dood en daarna willen verdiepen.

Leven en Loslaten staat onder leiding van Nina José Verhoeven,  thanatologe en levensloopcoach.

Zij is ook degene die de blogs schrijft op deze pagina.

 Kijk anders ook even op onze website: www.levenenloslaten.nl

Nina jose 003 verkleind

Foto Heinhuis Media Breda

2 gedachtes over “Over Leven en Loslaten

 1. Van Camp 8 augustus 2014 / 9:10 pm

  Beste,heb op facebook het laatste gedicht van Charlie Chaplin gelezen en wilde het graag voor mij afdrukken . Is het mogelijk dat u me dat kunt e mailen?
  MVG
  Monique

 2. Martijn 20 mei 2016 / 8:06 am

  Beste mensen,

  Wij zijn gisteren onze lieve Boris de kater verloren. Hij was pas 4 jaar oud en wij hadden hem pas 1,5 jaar in ons bezit. Wij hebben Boris uit een dierentehuis gehaald en bij mijn eerste blik op hem wist ik dat dit een bijzondere kater was. Het was een buiten en binnen kat en hij was groot, sterk moedig en super lief en aanhankelijk. Ik ben zelf al wel zes honden verloren in mijn leven en gaf nooit veel om katten maar deze kat heeft mijn leven zoveel plezier gegeven. Ik had nooit verwacht dat dit mij zoveel pijn zou doen.

  Lieve Boris ik ga je intens missen en ik zal altijd van je blijven houden.

  Rust zacht schat.

  XX van ons!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s