Woede

woedeWaar komt al die woede vandaan? Het lijkt alsof de wereld op dit moment explodeert van woede. Alsof een ballon te hard is opgeblazen en met een harde knal explodeert. Maar voor we naar de rest van de wereld kijken, waar we weinig invloed op hebben, hoe is het met jouw woede?  Het gevaar van explosieve woede ligt namelijk in ieder mens.  Je hoeft het wereldnieuws maar te volgen om dat te beseffen.

Wat hou jij vast van binnen? Op welk vuur wordt er telkens olie gegooid zonder dat je dit op een gezonde manier ventileert?  Besef je dat je uit balans bent of wordt de olie ongemerkt op het vuur gegooid, de ballon ongemerkt verder opgeblazen dan zijn maximale capaciteit? Woorden bijvoorbeeld die je kwetsen maar die je wegstopt, omdat het je baas die ze zegt. Nog meer kwetsende woorden, die je boven op de woorden van je baas legt, omdat het een goede vriend is die ze zegt.

Hoe dieper de woede, hoe dieper de pijn.  Dat maakt het vaak moeilijk om naar deze woede te kijken.  Maar laat de woede je leven niet beheersen.  Jij bent die woede niet. Het is slechts een reflectie van je gedachten en gevoelens. Durf dus naar je woede te kijken, durf naar de pijn te kijken, zodat je je woede op een gezonde manier los kunt laten, je leert omgaan met je pijn, zodat jouw woede geen kans krijgt om te exploderen als een ballon die zo hard wordt opgeblazen dat hij meer lucht in zich heeft dan hij kan verdragen.

We kunnen de wereld veranderen door bij onszelf te beginnen.  Dus kijk naar binnen en als je woede ziet, heb je iets te leren.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s