Troost van de andere kant

20881644_s
Auteursrecht: artqu / 123RF Stockfoto

“Verzin ik dit nu gewoon zelf”, vraag je je af, terwijl je aan de andere kant het idee hebt dat je een antwoord hebt gekregen op een vraag die je aan iemand hebt gesteld die aan de andere kant van de sluier is. Het waren de woorden die hij of zij ook vaak gebruikte. Zelfs de intonatie was hetzelfde. Maar aan de andere kant, waren het niet je eigen gedachten die het antwoord hebben gecreëerd? En zo kun je gaan twijfelen aan de liefdevolle begeleiding die je krijgt van degene die is overgegaan.

Want juist hun liefde voor jou en jouw liefde van hen, zorgt ervoor dat jullie met elkaar kunnen communiceren. En ja, daar komen deels jouw eigen gedachten aan te pas. En nee, je verzint het toch niet. Communiceren met energie is anders dan communiceren met woorden zoals we hier doen. En wij willen de energie vertalen in woorden, dat zijn we hier gewend. Aan enkel een gevoel welke kant op te lopen hebben we in onze maatschappij niet veel. Je kunt een ander de weg niet duiden door een gevoel te hebben. Dus je geeft woorden aan het gevoel en dat kan links zijn, of rechts of gewoon doorgaan zoals je nu liep, of een paar stappen terug doen. En juist bij boodschappen die van een dierbare overledene komen zal je inderdaad letterlijk zijn of haar stem horen met de juiste intonatie.

Je kent de dierbare overledene immers goed. Je weet welke woorden bij welke energie hoorden. Dus zonder dat je er enige moeite voor hoeft te doen, zullen je gedachten bij een bepaalde energie bepaalde woorden creëren. Heb jij dat verzonnen? Het zijn jouw gedachten die woorden geven aan de energie die je voelt van de andere zijde. Maar het is wel degelijk de liefdevolle energie van hem of haar die is overgegaan. En nu denk je misschien, ze praat over liefdevolle energie, maar het voelt soms helemaal niet zo. De energie van degenen die zijn overgegaan is altijd liefdevol, bedoeld om je te helpen, te troosten, je weg te wijzen. Als je de energie als minder liefdevol ervaart, is dat misschien omdat de hulp, de troost, de weg die ze wijzen, niet is wat je als mens wilt. Aan de andere zijde hebben ze echter het beste met je voor. Of de band tussen jullie was misschien zo, dat je je nu niet kun voorstellen dat die liefdevolle energie van hem of haar komt. Of je voelt het wel en daarom interpreteer je hem anders.

berg
Auteursrecht: pellinni / 123RF Stockfoto

“Is dit nu echt of verzin ik dit nu zelf?” Allebei, de energie die ontvangen wordt, is echt, de woorden eraan geef je zelf. En hoe meer je de liefdevolle energie toelaat zonder oordeel, hoe meer van hem of haar zal zijn die is overgegaan en hoe minder van jezelf.

Gun het ze om je liefdevol te begeleiden, ze doen het graag.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s