Een lichttuin

 

From: http://www.spaarnegasthuis.nl/lichttuin

Een lichtje branden, hoe vaak doen we het niet. Voor iemand die het zwaar heeft om wat voor reden dan ook. Door een lichtje te branden geven we aan met onze gedachten bij hem of haar te zijn.  We willen laten weten dat we hem of haar te steunen. Of het nu is omdat iemand ziek is, een geliefde naaste verloren heeft of gewoon een tentamen moet doen. Een lichtje branden geeft het gevoel van samenhorigheid en van steun.

En ook voor degenen die overleden zijn, branden we graag een lichtje.  De gedachten en gevoelens die opkomen bij het aansteken van een lichtje geeft het gevoel weer even samen te zijn. Het steunt ons om hier ons leven verder te volgen, terwijl de overledene zijn pad elders heeft. Maar even die verbondenheid weer voelen, dan is zo fijn.

Een plaats waar mensen dood gaan, een plaats waar veel mensen steun behoeven omdat ze ziek zijn, een plaats waar veel mensen steun behoeven omdat ze bang zijn hun geliefde naaste te verliezen is een ziekenhuis. Een plaats waar mensen genezing vinden, maar helaas niet altijd.  Als er ergens veel behoefte is aan een lichtje dan is het wel in het ziekenhuis.

En daarom wil ik de aandacht vestigen op  het mooie, waardevolle project van het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp. Daar wordt een lichttuin gerealiseerd op het terrein van het ziekenhuis, voor rouwverwerking, troost en steun voor de gasten van het ziekenhuis en voor een ieder die hier behoefte aan heeft.  De tuin is buiten, zodat mensen zich los kunnen maken van de hectiek in het ziekenhuis en naar binnen kunnen keren. Het bevat een lichtgevend kunstobject.  Door licht te geven, zelf lichter worden, dat is de doelstelling van de lichttuin.

Om het project te realiseren wordt er door middel van crowdfunding geld ingezameld.  Voor € 3 kunt u al meedoen als donateur om dit waardevolle project. Doe het nu gelijk. Klik hier.

Ik hoop dat vele ziekenhuizen het Spaarne Gasthuis in Hoofdorp volgen. Een lichtpunt buiten in de frisse lucht, om naar toe te gaan en lichter terug te komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s