Omdat liefde nooit overgaat

baken van licht
Auteursrecht: nikkized / 123RF Stockfoto

Rouw is niet een aantal fasen waar je door heen moet. Het zijn geen taken die je moet doen en dan is het klaar. Er is geen tijdlijn die aangeeft dat als je een bepaalde tijd hebt gerouwd, het over is. Onze maatschappij legt wel een enorme druk op de rouwenden. Maar hoe lang rouw je als je 60-jarige partner overlijdt? Je 2- jarig kind? Je tiener bij een ongeluk om het leven komt? Je moeder die je hebt verzorgd in de laatste jaren van haar leven? De verlies vindt plaats op een bepaald moment, het verdriet duurt een leven lang.  Omdat liefde nooit overgaat.

En deze liefde voel je nog beter als degene die je lief hebt niet meer aan kan schuiven aan de tafel tijdens het kerstdiner. We voelen dan deze liefde als pijn, als verdriet. Het maakt ons eenzaam in deze dagen van kerstmis. Maar we kunnen de liefde die we voelen voor degenen die niet meer bij ons zijn in deze dagen ook koesteren.

Kerstmis gaat niet over wat men krijgt of niet krijgt, of koopt op niet koopt. Kerstmis gaat toch over licht,  over licht dat schijnt in de duisternis. Over licht dat tot in de donkerste hoekjes kan komen. Het licht dat zich manifesteert als liefde.  Kerstmis is dus het feest van liefde. Liefde voor elkaar  en voor de wereld. Mede door jouw liefde voor degene die niet aan tafel kan schuiven, creëren we een baken van liefde en licht tijdens deze dagen. Een baken dat wellicht in staat is om oorlogen te doen stoppen, eenzaamheid op te lossen en mensen in vrede te laten leven.

baken van licht
Auteursrecht: nikkized / 123RF Stockfoto

 

En jij draagt bij aan dit baken van liefde en licht tijdens de kerstdagen, elk jaar weer. Omdat liefde nooit overgaat.

2 gedachtes over “Omdat liefde nooit overgaat

  1. hannie 23 december 2015 / 5:49 am

    Hélemaal mee eens ik vind het nog steeds heel vreemd dat mijn verdriet “maar eens over moet zijn” terwijl de heimwee door mijn lijf giert naar mijn man.

  2. hetgoedezaad 28 december 2015 / 6:03 pm

    Rouwen is een proces. Bij de ene persoon duurt het iets langer dan bij de andere. Tot dat je het een plekje gaat geven, maar niet vergeten. Dat je de kracht en troost mag ontvangen.
    Beste blogmaatje(s) de Kerstdagen zijn achter de rug. Bijgekomen van al het lekker eten, familie, vrienden en kennissen. Uitkijkend naar de jaarwisseling over vier dagen.. Dat jullie goed dit jaar zijn door gekomen. Anderen zijn door ziekte, het verlies van hun dierbaren heengegaan. Ik vind het leuk dat enkelen hun leed met mij delen. Ik ga ervoor in gebed om kracht aan te verlenen. Bij deze heb een PRETTIGE jaarwisseling voor 2016 de kracht, liefde en veel zegen. Dat God jullie hart meer mag gaan aanraken. Nederland heeft Godsliefde nodig.Wenst u bezoekers op uw bezochte logje reageer op een tegen bezoekjes. Hartelijk dank en vriendelijke groet. Een goede start van deze nieuwe laatste week van het jaar 2015.Fijne avond Patricia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s