Een gedachte ver

where are youSoms word ik gebeld met de vraag of ik een medium ben. Nee, ik ben geen medium, maar kan me de vraag wel voorstellen. Als je in het dagelijks leven bezig bent met de dood, kan het bijna niet anders dan dat je weet dat er meer is tussen hemel en aarde.

Je bent erbij als een stervende degene ziet die hem of haar staat op te wachten om hem of haar te begroeten. Je bent erbij als hij of zij zich verwelkomt voelt door een hele groep. Je ziet een stervende zwaaien naar iemand die jij niet ziet,  armbewegingen maken alsof hij of zij iemand omhelst. Ja, dan kan het niet anders dan dat je zelf vaak ook de aanwezigheid voelt van degenen die reeds aan de andere kant van de sluier zijn. Dan kan het niet anders zijn dan dat begroeters aan de andere zijde van de sluier je vertellen op wie ze wachten.

En als mensen bij me komen omdat ze het leven niet goed kunnen doorleven zonder degene die is doodgegaan, ook dan komt de energie van de overledene soms zelfs al langs voordat de rouwende zelf komt. Door het voorafgaande telefoongesprek is er onbewust, soms bewust, contact gemaakt met de overledene.   Ik voel de energie van de overledene altijd bij deze gesprekken, dat is logisch. Want tijdens deze gesprekken hebben we het over de overledene en denken we aan de overledene en op deze manier vragen we de overledene om aanwezig te zijn.

Overledenen zijn namelijk slechts een gedachte van ons weg. Nee, ze zijn niet altijd bij ons. Ze zijn bij ons als wij ze nodig hebben en als we aan ze denken. Als je aan een dierbare denkt, die is overleden, voel je de energie weer die je voelde toen de overlevende nog in een menselijk lichaam zat.

Alles is energie en energie gaat niet dood.  Dus als je veel aan een overledene denkt en je verlangt intens naar zijn of haar aanwezigheid, dan zal de ziel van de overledene, de energie van de ziel, bij jou zijn, zoveel als mogelijk. Want het is ook in het belang van hen, die aan de andere kant van de sluier zijn, dat jij je goed voelt, minder eenzaamgedachte ver. Hun leven gaat echter wel door aan de andere kant van de sluier, jouw gedachten zullen dit niet tegenhouden. Dus je hoeft niet bang te zijn dat je door veel aan de overledene te denken je zijn of haar groei aan de andere kant van de sluier tegenhoudt.

Want aan de andere kant van de sluier is geen tijd en ruimte, dus de overledene kan op meer plaatsen tegelijk zijn. Aan de andere kant is er enkel de energie van liefde en compassie. Ik hoop dat jij deze ook ervaart.

Wanhoop niet als jij iemand bent die een overledene niet voelt. Ze zijn ook bij jou, slechts een gedachte ver! Ik ben geen medium, maar dat weet ik zeker.

3 gedachtes over “Een gedachte ver

 1. Hein 5 november 2014 / 9:54 pm

  Hoe zit het met huisdieren? Kunnen die ons ook opwachten? Zijn die op dezelfde plek als ziel als waar wij ooit heen gaan? Zullen wij hen terug zien?

  • levenenloslaten 7 november 2014 / 5:32 pm

   Voor mij gaan alle dierbaren, mens en dier, naar de energie van liefde e.n zullen we elkaar daar ooit terugzien

 2. Hein 7 november 2014 / 7:12 pm

  Bedankt voor uw antwoord alvast.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s