Deze dag!

luchtHet is niet zomaar een dag, maar het is een dag die aan je gegeven is.  Het is een cadeautje. Een cadeau dat jij vandaag hebt gekregen. En de enige manier waarop je hierop kunt antwoorden is om dankbaar te zijn dat je deze dag hebt mogen ontvangen, dankbaar te zijn dat je leeft en deze dag mag ervaren.

Ik weet dat het hard klinkt als je net iemand verloren hebt, als er net iemand bij je is weggegaan, als je je alleen voelt, al je eigenlijk niet weet hoe je verder moet gaan.  Toch zeker als je iemand door de dood verloren hebt, kun je je misschien voorstellen hoe dankbaar degene zou zijn geweest als hij deze dag nog had gehad. Misschien ben je vandaag jarig, en zou de overledene graag je nog een keer geknuffeld hebben omdat hij of zij zoveel van je hield. Misschien is het jullie trouwdag vandaag en in plaats van feest met het hele gezin en familie, ben jij hier en hij of zij daar en zou hij of zij deze dag zo graag hebben gehad om samen met jou jullie trouwdag te vieren. Misschien is een doodgewone dag, zonder speciale herinneringen, doch ook die zou de overledene graag nog met je  hebben doorgebracht.

Doodgewone dagen bestaan niet. Elke dag is een dag die aan je gegeven is. Elke dag is dus een cadeau. Door te beseffen hoe uniek dit cadeau is, kun je op de juiste wijze op deze dag reageren. Het is de eerste dag die zo is, en meteen ook de laatste dag die zo is.

2014-03-18 18.49.01En hoe moeilijk je het ook hebt, probeer elke dag die je krijgt als een cadeau te zien. Begin de dag met je ogen te openen en dankbaar te zijn met het kleurenspel dat je geboden wordt. Puur voor je genot. En dan je oren die het orkest van de vogels ervaren. Ook puur voor je genot. Kijk vandaag eens naar de lucht. Zie de wolken voorbijgaan op een unieke wijze, zoals nooit meer zal gebeuren. En jij mag dit vandaag aanschouwen. Kijk naar de gezichten van mensen die je vandaag tegen komt. Ieder heeft een uniek gezicht, en achter elke gezicht gaat een uniek verhaal schuil.  Niet alleen hun eigen verhaal, maar ook het verhaal van hun gezin, familie. En jij mag dit verhaal deels zien als je iemand aankijkt vandaag. Misschien iemand die je nog nooit eerder bent tegengekomen en ook nooit meer zult tegenkomen.

Open je hart voor al wat er is vandaag. Zie deze dag als een cadeau, een cadeau dat jij vandaag hebt gekregen. De lucht, de zon, de nuance van het weer, de natuur, de cultuur, alles waar je vandaag dankbaar voor kunt zijn, stroomt door je heen.  En hoe moeilijk je het ook hebt vandaag,  deze dag is een cadeau. Het is een dag die aan jou gegeven is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s