Praten met de dierbare overledene

Praten met de dierbare overledene kan onderdeel zijn van het rouwproces en je daarin helpen. En dan bedoel ik niet dat je naar een medium gaat die voor jou contact legt met de overledene, maar dat je zelf praat met degene die dood is.  De overledene is slechts een gedachte van je weg.

visitingOp het moment dat de dierbare dood ging, had je een relatie met de overledene, jullie deelden in elkaars energie. Vaak wist je wat de ander dacht of voelde.  De dood is een verandering van energievorm. De relatie met de overledene blijft bij het overlijden, hij is alleen anders, doordat het fysieke deel is weggevallen. Maar nog steeds weet je wat hij of zij gedacht of gedaan zou hebben. En daarom helpt praten met de overledene in het rouwproces.

Ook jij kunt met de overledene praten, begin gewoon hardop een gesprek met de overledene, denk aan de overledene en haal zijn of haar beeld voor ogen, zodat je zijn of haar energie dichtbij je voelt.Door  hardop te praten is het eenvoudiger om het gesprek aan te gaan.

Waar kan praten met de overledene bij helpen?

–        Met het omgaan met het verlies. Je kunt vertellen dat je boos bent dat hij of zij  je heeft verlaten, dat je verdrietig bent, omdat je nu elke morgen alleen aan het ontbijt zit bijvoorbeeld. Je kunt vragen hoe je hier mee om kunt gaan.

–        Het vermindert soms de eenzaamheid die gevoeld wordt. Door het gesprek lijkt de overledene weer dichterbij te zijn (dat is ook werkelijk zo omdat de energie van de overledene bij je is als je aan de overledene denkt) Praat gewoon met de overledene als je thuis bent, of in de auto. Blader een fotoboek door en vertel hardop je herinneringen. Vraag of de overledene die gebeurtenis ook nog herinnert.

–        Het kan helpen bij het oplossen van problemen. Vaak krijg je door een overlijden taken, die voorheen door de overledene gedaan werden. Door hardop te praten met de overledene krijg je ideeën over hoe de overledene het gedaan zou hebben of hoe je het moet doen.  De energie van de overledene vertaalt het antwoord in de energie van een gedachte. Je kunt bijvoorbeeld gewoon hardop vragen: “ Wat wil je dat ik nu doe?”.

–        Je kunt er alle gevoelens aan de overledene kwijt. Heel de chaos van gevoelens die je naar het overlijden van de geliefde persoon hebt, kun je aan hem of haar kwijt. Vertel gewoon wat je voelt en hoe het komt dat je je zo voelt.

–        Gewoon praten met de overledene omdat je het fijn vind hem of haar weer dichter bij je te halen. Om hem of haar te laten zien hoe veel je van hem of haar hebt gehouden en nog steeds van hem of haar houdt. Het is niet vreemd als je elke morgen goedemorgen tegen je overleden geliefde zegt en elke avond nog even de dag doorneemt met hem of haar.

where are youAlles is energie en energie verdwijnt nooit, het verandert alleen van vorm. Ook gedachten zijn een vorm van energie.

Onthoud dat de overledene slechts een gedachte van je weg is en spiritueel altijd bij je is.

3 gedachtes over “Praten met de dierbare overledene

 1. Jopie voesenek 22 december 2013 / 10:34 pm

  Heel herkenbaar , mooi omschreven.

 2. jollie72 11 september 2015 / 12:13 am

  Nu mijn lieve moeder plotseling is overleden praat ik haast elke dag met haar…Gelukkig om te weten dat het niet erg of vreemd is..

 3. jollie72 11 september 2015 / 12:17 am

  Mijn lieve moeder is vrij plotseling overleden en ik praat haast elke dag met haar.
  Geeft mij een gevoel dat ze nog een beetje bij is.
  En ik dacht dat ik de enige was die dat doet, gelukkig is het heel normaal dat je dit doet..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s